Two people on bikes next to car

Athlon BikeLease

Met een leasefiets trappen jouw medewerkers zichzelf gezond. Bovendien verklein je de ecologische voetafdruk van je bedrijf, want elke fietstocht is een autorit minder. En ook fiscaal levert een leasefiets jou en je medewerkers alleen maar voordelen op.

  Zorgeloos en betaalbaar fietsen

  Met Athlon BikeLease breng je een mooie e-bike, mountainbike, cargofiets of speed pedelec binnen handbereik van je werknemers - en je wordt er nog fiscaal voor beloond ook. Het aankoopbedrag wordt gespreid over 36 of 48 maanden en op het einde van de rit kan de fiets worden overgenomen voor een vast bedrag van €50. Bovendien zijn alle diensten inbegrepen, van verzekering tot pechverhelping.

  Ervaringen met Athlon BikeLease

  We introduceerden Athlon BikeLease om collega’s de mogelijkheid te geven naast hun bedrijfswagen ook voor de fiets als alternatieve mobiliteitsoplossing te kiezen. Athlon speelde handig in op onze vraag en vandaag merken we dat de trend naar meer fietsen nog blijft toenemen”

  Griet De Ranter
  HR Business Partner
  Bank J. Van Breda & C°

  Man On Bicycle

  Ubike: onze ervaren fietspartner

  Athlon werkt samen met een ervaren partij in het Belgische fietslandschap: Ubike (voordien: "Ctec Mobility Solutions"). Een netwerk van zo'n 500 aangesloten fietshandels heet je welkom en helpt je bij je keuze. Stadsfiets, racefiets, bakfiets, speed pedelec,... de keuze is onbeperkt. Ook voor onderhoud en reparaties kun je bij de fietshandels van het netwerk terecht.

  Een fiets voor iedere werknemer

  Je kunt Athlon BikeLease als werkgever binnen drie interessante fiscale kaders aanbieden, zodat iedere werknemer in aanmerking komt om van een mooie leasefiets te genieten.

  In combinatie met een bedrijfswagen.
  Een bedrijfsfiets verhoogt je Voordeel van Alle Aard niet. Wie kiest voor een kleinere bedrijfswagen en een leasefiets binnen hetzelfde budget, betaalt mogelijk zelfs een lager VAA.
  Binnen het mobiliteitsbudget.
  De bedrijfsfiets kan een onderdeel zijn van pijler 2, waarop je geen VAA noch RSZ-bijdragen betaalt. De fiscale aftrekbaarheid van de uitgaven bedraagt voor de werkgever steeds 100%.
  Als keuze in een cafetariaplan.
  Een beperkte loonmassa, bijvoorbeeld een deel van het brutoloon of de eindejaarspremie, kan omgezet worden in voordelen, zoals een leasefiets van het werk.
  Two people on bikes next to car
  Bekijk video

  All-in leasecontract

  Athlon BikeLease is een totaaloplossing die jou en je werknemers helemaal ontzorgt. Alles is inbegrepen:

  • De afschrijving en interesten
  • De omnium verzekering. Bij de speed pedelecs is ook een BA-dekking inbegrepen.
  • Heeft jouw leasefiets een lekke band of een mechanisch probleem? Je kunt steeds een beroep doen op onze fietsbijstand.
  • Eén keer per jaar krijg je een digitale voucher voor twee standaard onderhoudsbeurten bij een Ushop.

  Een fiets leasen kan al vanaf €35 + btw per maand!

  Young Woman Handshake Closing A Deal

  Contacteer ons

  Hoe kunnen we helpen?

  Elke onderneming is anders. Elke werknemer is anders. Wij luisteren naar jullie wensen en noden en zorgen ervoor dat jullie samen overal komen. Professioneel en persoonlijk. Vandaag en morgen.

  Samen vooruit

  Wil je meer lezen? Ben je benieuwd naar onze gerelateerde oplossingen en cases of wil je alles ontdekken over wat Athlon voor je kan doen?

  Andere oplossingen

  Young Woman Blond Hair Behind Steering Wheel Athlon FullServiceLease Eletric car charger Athlon eMobility Women calling next to her leasecar Athlon EmployeeLease

  Een transparant en persoonlijk advies voor een oplossing op maat, zodat je onderneming en werknemers overal geraken.

  Alle oplossingen

  Gerelateerde uitdagingen

  Two women in car The war for talent Charging electric leasecar Duurzaamheid Woman In Train The Urban Revolution

  Geef uw mobiliteit opnieuw vorm en evolueer mee met de nieuwe realiteit.

  Alle uitdagingen