Athlon BikeLease

Met een leasefiets trappen jouw medewerkers zichzelf gezond. Bovendien verklein je de ecologische voetafdruk van je bedrijf, want elke fietstocht is een autorit minder. En ook fiscaal levert een leasefiets jou en je medewerkers alleen maar voordelen op.

Two people on bikes next to car

  Zorgeloos en betaalbaar fietsen

  Met Athlon BikeLease breng je een mooie e-bike, mountainbike, cargofiets of speed pedelec binnen handbereik van je werknemers - en je wordt er nog fiscaal voor beloond ook. Het aankoopbedrag wordt gespreid over 36 maanden en op het einde van het contract kan de fiets door jouw medewerker worden overgekocht aan een vooraf vastgelegd bedrag. Bovendien zijn alle diensten inbegrepen, van verzekering tot pechverhelping.

  Een omniumverzekering is sowieso verplicht, maar als werkgever kun je ook bepaalde andere diensten verplicht maken, zoals het onderhoud van de fiets. Tegelijkertijd kan je wel aan jouw medewerker de vrijheid geven om zelf de hoogte van het onderhoudsbudget  te bepalen, naargelang hoe intens ze de fiets gebruiken.

  Ervaringen met Athlon BikeLease

  We introduceerden Athlon BikeLease om collega’s de mogelijkheid te geven naast hun bedrijfswagen ook voor de fiets als alternatieve mobiliteitsoplossing te kiezen. Athlon speelde handig in op onze vraag en vandaag merken we dat de trend naar meer fietsen nog blijft toenemen”

  Griet De Ranter
  HR Business Partner
  Bank J. Van Breda & C°

  Man On Bicycle

  B2Bike: een ervaren fietspartner tot uw dienst

  Athlon werkt samen met een ervaren partij in het Belgische fietslandschap: B2Bike. Een netwerk van zo'n 650 aangesloten fietshandels heet je welkom en helpt je bij je keuze. Stadsfiets, racefiets, bakfiets, speed pedelec,... de keuze is onbeperkt. Ook voor onderhoud en reparaties kun je bij de fietshandels van het netwerk terecht.

  Een fiets voor iedere werknemer

  Je kunt Athlon BikeLease als werkgever binnen drie interessante fiscale kaders aanbieden, zodat iedere werknemer in aanmerking komt om van een mooie leasefiets te genieten.

  In combinatie met een bedrijfswagen.

  Een bedrijfsfiets verhoogt het Voordeel van Alle Aard dat jouw werknemer betaalt niet, zolang hij de fiets ook gebruikt voor woon-werkverkeer. Onder deze voorwaarden is de fiscale aftrekbaarheid voor de werkgever 100%. En dat niet alleen voor de fiets, maar ook voor eventuele verbouwingen in het bedrijf die nodig kunnen zijn om het gebruik van de fiets te stimuleren.

  Binnen het mobiliteitsbudget.

  De bedrijfsfiets is onderdeel van pijler 2, waarop je geen VAA noch RSZ-bijdragen betaalt, ongeacht de bestuurder noch het gebruik. De fiscale aftrekbaarheid van de uitgaven bedraagt voor de werkgever steeds 100%.

  Als keuze in een cafetariaplan.

  Een beperkte loonmassa, bijvoorbeeld de bonus of eindejaarspremie, kan worden omgezet in voordelen, zoals het leasen van een fiets.

  Op voorwaarde dat de fiets wordt gebruikt voor woon-werkverkeer, hoeft de werknemer geen enkele uitkering van welke aard dan ook of sociale bijdragen te betalen.
  Onder deze voorwaarden is de fiscale aftrekbaarheid voor de werkgever bovendien 100%. Niet alleen voor de fiets, maar ook voor eventuele verbouwingen in het bedrijf die nodig kunnen zijn om het gebruik van de fiets te stimuleren.

  Fietsvergoeding, een echte stimulans.

  We herinneren u eraan dat de fietsvergoeding - vrijgesteld van belasting en sociale zekerheid tot een bepaald plafond - sinds mei 2023 verplicht is voor alle sectoren. Een echte stimulans voor uw werknemers. Wij raden jou aan om na te gaan wat jouw Paritair Comité in dit opzicht precies voorziet.

  Wist Je Dat

  Vlootbeheer en gedigitaliseerde salarisverwerking -  twee extra troeven om jou te overtuigen om de stap te zetten en je te abonneren op Athlon Bikelease!

  Young Woman Handshake Closing A Deal

  Contacteer ons

  Hoe kunnen we helpen?

  Elke onderneming is anders. Elke werknemer is anders. Wij luisteren naar jullie wensen en noden en zorgen ervoor dat jullie samen overal komen. Professioneel en persoonlijk. Vandaag en morgen.

  Onze oplossingen

  MobilityBudget

  Het mobiliteitsbudget biedt een perfecte antwoord op veranderende behoeften. Athlon begeleidt je van A tot Z om het succesvol in te voeren.

  BikeLease

  Met een leasefiets trappen jouw medewerkers zichzelf gezond. Bovendien verklein je de ecologische voetafdruk van je bedrijf, en ook fiscaal levert een leasefiets jou en je medewerkers alleen maar voordelen op.

  Terug naar het overzicht

  Samen vooruit

  Wil je meer lezen? Ben je benieuwd naar onze gerelateerde oplossingen en cases of wil je alles ontdekken over wat Athlon voor je kan doen?

  Andere oplossingen

  Young Woman Blond Hair Behind Steering Wheel Athlon FullServiceLease Electric car charger Athlon eMobility Women calling next to her leasecar Athlon EmployeeLease

  Een transparant en persoonlijk advies voor een oplossing op maat, zodat je onderneming en werknemers overal geraken.

  Alle oplossingen

  Gerelateerde uitdagingen

  Two women in car The war for talent Charging electric leasecar Duurzaamheid Woman In Train The Urban Revolution

  Geef je mobiliteit opnieuw vorm en evolueer mee met de nieuwe realiteit.

  Alle uitdagingen