De kosten onder controle

Kosten en fiscaliteit in mobiliteit zijn uitdagend. De vraag naar flexibiliteit neemt toe, net als de druk om over te schakelen naar elektrisch rijden.

Als mobiliteitsverantwoordelijke binnen de onderneming word je geacht te reageren, ja zelfs te anticiperen op een steeds complexere fiscale context. Wees gerust, Athlon heeft vanzelfsprekend de nodige kennis in huis en wij gaan de uitdaging samen met je aan!

Business Woman Blond Back Of The Car Working Laptop
  Different lease cars on parkinglot

  Respecteer je budgetten

  De budgettering van mobiliteit kan uitdagend zijn. Zeker nu er veel verandert op het gebied van mobiliteit en er steeds meer behoefte is aan flexibiliteit. Hoe zorg je voor overzicht en maak je de juiste keuzes voor zowel je onderneming als voor je medewerkers?

  Athlon heeft alle kennis over kostenbeheersing en fiscaliteit in huis. Onze medewerkers zijn specialisten en helpen je de uitgaven zo goed mogelijk te beheren. We werken zo efficiënt als mogelijk samen met jou toe naar een duurzame groei.

   

  Road and train seen from above

  De uitdaging 'België'

  De Belgische autofiscaliteit is de afgelopen jaren grondig geëvolueerd. Plug-inhybrides en elektrische auto's worden bevoordeeld, terwijl auto's met verbrandingsmotor steeds zwaarder worden belast.

  Vanaf 2026 worden bedrijven gestimuleerd om enkel nog maar emissievrije auto's te kopen of te leasen. De aantrekkelijkheid van alle andere motortypes wordt gaandeweg afgebouwd.

  Maar hoe ga je daarmee om op een manier die je onderneming aan zo weinig mogelijk risico's blootstelt? Eenvoudig: je vertrouwt op een partner als Athlon, die je van a tot z begeleidt in je keuzes.

   

  Anticipeer op fiscale wijzigingen

  Om up-to-date te blijven in de snel veranderende wereld van fiscaliteit is het belangrijk om de nodige experts in huis te hebben. Is jouw bedrijf daar goed op voorbereid? Athlon is met haar jarenlange ervaring de juiste partner om je te adviseren bij dit complexe vraagstuk. Als het gaat om toekomstige veranderingen in de fiscaliteit in mobiliteit: samen blijven we ze voor en zoeken we naar kostenoptimalisatie!

  New lease cars

  TCO: kostenbeheer 2.0

  Veel bedrijven baseren hun voertuigbudgetten nog steeds op basis van de leaseprijs, eventueel vermeerderd met de CO2-bijdrage. Om je kosten écht te beheersen, moet je echter kijken naar de TCO (Total Cost of Ownership).

  Naast de leaseprijs zijn er immers heel wat fiscale parameters die de balans helemaal kunnen doen omslaan. Zo kan een benzine-auto bijvoorbeeld het goedkoopst zijn in leasing, maar de minst interessante oplossing blijken als je rekening houdt met de fiscale aftrekbaarheid.

  Athlon helpt je graag om een correcte kostenvergelijking te maken en zo je uitgaven te optimaliseren.

  Total Cost of Mobility

  Met de toenemende behoefte aan een goede mobiliteitsmix is het interessant om nog een stapje verder te gaan dan de Total Cost of Ownership. Dat kan aan de hand van de Total Cost of Mobility. Die omvat álle mobiliteitskosten die je als bedrijf maakt.

  Door de mobiliteitsbehoeften te analyseren krijg je inzicht hoe de kilometers het beste ingevuld kunnen worden en waar ruimte is voor besparing. Zo neemt de collega die dichtbij het werk woont misschien beter de leasefiets, of investeer je in de mogelijkheid voor het openbaar vervoer.

  Zonder verrassingen

  Als er één formule is waarmee je je kosten perfect kunt beheersen, dan is het wel Full Service Lease. Van de restwaarde over de banden tot het onderhoud en de reparaties: alle risico's zijn afgedekt. Bovendien neemt deze formule heel wat administratie uit handen.

  Backseat of a leasecar

  Samen vooruit

  Wil je meer lezen? Ben je benieuwd naar onze gerelateerde oplossingen en cases of wil je alles ontdekken over wat Athlon voor je kan doen?

  Andere uitdagingen

  Two women in car The war for talent Charging electric leasecar Duurzaamheid Woman In Train The Urban Revolution

  Geef je mobiliteit opnieuw vorm en evolueer mee met de nieuwe realiteit.

  Alle uitdagingen

  Gerelateerde oplossingen

  Young Woman Blond Hair Behind Steering Wheel Athlon FullServiceLease Total Cost of Ownership Business men in metro Athlon MobilityPay

  Een transparant en persoonlijk advies voor een oplossing op maat, zodat je onderneming en werknemers overal geraken.

  Alle oplossingen