Groen, de kleur van de opportuniteit

Vanaf 2026 zijn 'groene' auto's de norm: alle nieuwe bedrijfswagens moeten emissievrij zijn. Athlon is er klaar voor en helpt je over de drempels heen. Samen met jou maken we van je vlootvergroening een opportuniteit om een vlucht voorwaarts te nemen!   

Charging electric leasecar
  Young man with son on street

  Samen tegen klimaatverandering

  Het Kyotoprotocol en het Akkoord van Parijs hebben strenge maatregelen opgelegd om de CO2-uitstoot overal ter wereld in te perken. Ook werd er door de EU een progressieve CO2-drempel voor autoconstructeurs ingevoerd. Intussen heeft Europa zelfs beslist dat er vanaf 2035 geen nieuwe voertuigen met verbrandingsmotor meer mogen worden verkocht.

  In België werden bovendien heel wat gewestelijke en stedelijke initiatieven gelanceerd, waaronder de invoering van lage-emissiezones. Tegelijk voorzien de regionale overheden in de uitbouw van meer laadinfrastructuur om de elektrificatie van het wagenpark te faciliteren.

  Athlon heeft een echt trackrecord op het gebied van duurzaamheid en gaat verder op die ingeslagen weg, om samen ook jouw milieudoelstellingen waar te maken.

  Two people on bikes next to car

  Het begint bij fietsen

  Iedere fietstocht is een autorit minder! Met een leasefiets verklein je de ecologische voetafdruk van je bedrijf terwijl je jezelf gezond trapt. Athlon BikeLease brengt een mooie e-bike, mountainbike, cargofiets of speed pedelec binnen handbereik van je werknemers. Bovendien zijn alle diensten inbegrepen, van verzekering tot pechhulp.

  Flexibele mobiliteit

  Mobiliteit gaat verder dan autolease. Er zijn vandaag heel wat meer manieren om naar het werk te pendelen en je privé te verplaatsen. Met het mobiliteitsbudget maak je ze vlot en voordelig toegankelijk voor je werknemers en creëer je flexibiliteit. Athlon is de geknipte partner om het mobiliteitsbudget succesvol in te voeren.

  Welke vergroenende keuzes maak jij?

  Plug-inhybride en elektrische auto's zijn slechts een deel van de vergroeningspuzzel. We moeten de auto ook wat vaker laten staan en duurzamere mobiliteitskeuzes maken. Thuiswerken, fietsen, openbaar vervoer in combinatie met een step... De mogelijkheden zijn legio.

  Bij Athlon bieden we je diverse opties om je bedrijfsmobiliteit te verduurzamen - en niet alleen voor medewerkers met een bedrijfsauto. Met Athlon BikeLease, bijvoorbeeld, breng je alle traplustige medewerkers gezond en fiscaal voordelig in beweging.

  Met Athlon MobilityBudget geef je je werknemers de mogelijkheid om zich à la carte voort te bewegen op basis van een budget dat de groenste keuzes bevoordeelt.

  Wat je bedrijfsvisie of missie ook is, je kunt op onze experts rekenen om je te begeleiden in je vergroeningsplannen. 

  Wij zijn de toekomst voor

  Duurzaamheid behoort tot de kern van onze bedrijfsvoering. Niet voor niets was Athlon de eerste leasingmaatschappij in België die in e-mobility investeerde. Ook voor onze klanten wordt duurzaamheid steeds belangrijker en we willen de transitie op de meest complete manier faciliteren. Als ervaringsdeskundige helpen we je over de drempels heen en zorgen we voor een holistische aanpak die de deur naar morgen goed voorbereid openzet. 

   

  Woman Driving A Tesla Car

  Maak kennis met elektrische voertuigen

  Benieuwd hoe elektrische voertuigen in jouw fleet passen? Met Athlon Rent heb je de mogelijkheid elektrische voertuigen op maat te huren voor een korte of langere periode.

  Evs Parking Lot
  Business men in leasecar at night

  De oplossing voor ingewikkelde vraagstukken

  De juiste balans vinden tussen minimalisatie van kosten, maatschappelijk verantwoord ondernemen en voorzien in de behoeften van jouw medewerkers is een grote uitdaging. Onze experts helpen jou bij deze ingewikkelde vraagstukken. Wij hebben de volgende stap al uitgedacht vóórdat je wist dat die nodig was. Ons consultancyteam staat voor je klaar om jouw mobiliteitsplan uit te dokteren en stapsgewijs te implementeren. 

  Samen vooruit

  Wil je meer lezen? Ben je benieuwd naar onze gerelateerde oplossingen en cases of wil je alles ontdekken over wat Athlon voor je kan doen?

  Andere uitdagingen

  Two women in car The war for talent Woman In Train The Urban Revolution Business Woman Blond Back Of The Car Working Laptop Kosten en fiscaliteit

  Geef je mobiliteit opnieuw vorm en evolueer mee met de nieuwe realiteit.

  Alle uitdagingen

  Gerelateerde oplossingen

  Electric car charger Athlon eMobility man op een fiets en een vrouw op een fiets naast elkaar op het fietspad Athlon BikeLease

  Een transparant en persoonlijk advies voor een oplossing op maat, zodat je onderneming en werknemers overal geraken.

  Alle oplossingen