Total Cost of Ownership van bedrijfswagens berekenen

Ben jij benieuwd naar de Total Cost of Ownership van jouw bedrijfswagen(s) en wil je kosten besparen of de efficiëntie verhogen? Vraag dan een TCO scan aan of bereken de TCO van jouw leasewagen met de TCO-calculator. 

TCO-scan aanvragen
TCO scan aanvragen wagenpark

  Wat betekent TCO en welke kosten vallen eronder?

  TCO staat voor de Total Cost of Ownership, ofwel de totale kosten van je wagenpark. Met het berekenen van TCO krijg je inzicht in de echte en verborgen kosten. De Total Cost of Ownership bevat de volgende kosten in de berekening:

  • Leaseprijs
  • Brandstof of elektriciteit
  • CO2-bijdrage
  • Niet-recupereerbare BTW
  • Verworpen uitgaven (patronale bijdrage, vennootschapsbelasting op verworpen uitgaven, leaseprijs en brandstof)

  Op basis van deze inzichten kun je toekomstbestendige TCO-budgetten creëren per categorie en de impact zien van nieuwe belastingregels de komende jaren.

  Bereken de TCO van je bedrijfswagens via Athlon

  Ben je zelfstandig ondernemer?

  Als je één leaseauto wil aanschaffen, dan vind je de TCO terug in MyAthlon bij het aanmaken van een offerte. In het document staan alle gegevens een rij, zoals de lease-, brandstof-, verzekerings- en onderhoudskosten.

  Beschik je over meerdere bedrijfswagens?

  Heb je meerdere auto’s of een wagenpark? Vraag dan een TCO-scan aan via het contactformulier op onze website. Onze specialisten nemen vervolgens contact met je op om alle benodigde informatie te verzamelen en een gedetailleerde analyse te maken van de totale kosten.

  De voordelen van onze TCO-scan

  Mobiliteitskosten staan in de top 3. Daarom loont het om deze kosten in kaart te brengen. Maar het is bést lastig om de TCO van je wagenpark te berekenen. Hoewel de aanschafprijs duidelijk is, weet je waarschijnlijk niet wat je de komende jaren betaalt aan onderhoud, reparaties, stilstand, belasting en brandstof…

  Vraag - als fleetmanager - de Athlon TCO-scan aan om een nauwkeurige schatting te maken van de totale kosten van jouw wagenpark. Bij zo'n scan worden alle kosten van je wagenpark goed in kaart gebracht.

  Zo vergelijk je eenvoudig de kosten van verschillende bedrijfsmiddelen en neem je weloverwogen beslissingen over de aankoop en het gebruik van jouw wagenpark.

  Daarnaast…

  • identificeer je kostenbesparingen;
  • verhoog je de efficiëntie;
  • behaal je betere winstmarges
  • bevorder je de duurzaamheid binnen jouw organisatie
  • en ontdek je welke aandrijftechnologie (diesel, benzine, elektrisch, hybride) de beste oplossing is voor jouw bedrijf en medewerkers

  TCO scan aanvragen voor berekening van jouw bedrijfswagens

  Maak gebruik van onze kennis en ervaring op het gebied van TCO. Wij helpen je graag om de juiste auto of bedrijfswagen te kiezen die voor jouw situatie kosten-optimaal is.

  Laat je gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk telefonisch of per mail contact met je op. 

  TCO-scan aanvragen

  Ontdek de toekomst van Mobiliteit met onze podcastserie

  Duik in de nieuwste trends rond bedrijfswagens en mobiliteit met de Athlon Belgium’s Expert Talks podcastserie. Onze afleveringen bieden essentiële inzichten over de transitie naar elektrisch rijden, de voordelen van het mobiliteitsbudget, en hoe je de kosten van je vloot beheert. Krijg antwoorden op prangende vragen en blijf voorop in de mobiliteitsrevolutie.

  Athlon podcast dame in trein

  Onze oplossingen

  Consulting

  Wij hebben de volgende stap al uitgedacht vóórdat je wist dat die nodig was. Ons team van experts staat voor je klaar om jouw mobiliteitsplan uit te dokteren en stapsgewijs te implementeren.

  MyAthlon

  In deze digitale omgeving krijgen leaserijders toegang tot alle informatie over hun leasewagen en kunnen vlootbeheerders al hun voertuigen beheren: je doet alles hier!

  Terug naar het overzicht

  Samen vooruit

  Wil je meer lezen? Ben je benieuwd naar onze gerelateerde oplossingen en cases of wil je alles ontdekken over wat Athlon voor je kan doen?

  Andere oplossingen

  Young Woman Blond Hair Behind Steering Wheel Athlon FullServiceLease Electric car charger Athlon eMobility Women calling next to her leasecar Athlon EmployeeLease

  Een transparant en persoonlijk advies voor een oplossing op maat, zodat je onderneming en werknemers overal geraken.

  Alle oplossingen

  Gerelateerde uitdagingen

  Business Woman Blond Back Of The Car Working Laptop Kosten en fiscaliteit

  Geef je mobiliteit opnieuw vorm en evolueer mee met de nieuwe realiteit.

  Alle uitdagingen