Athlon eMobility: een globale aanpak

Niet voor niets was Athlon de eerste leasingmaatschappij in België die ooit in e-mobility investeerde. Sinds 2011, met de komst van de Tesla Roadster, hebben we op basis van onze eigen ervaringen al heel wat bedrijven geholpen de overstap naar elektrisch rijden te maken. We gaan verder dan louter de operationele leasing: je kunt deze bij ons ook integreren met laadinfrastructuur, laadpassen en advies hoe alles te implementeren.

Electric car charger

  FullService Leasing op maat van de EV-rijder

  FullService Leasing maakt autorijden gemakkelijk voor de bestuurder én zijn onderneming. Waarom zou dat voor elektrische voertuigen anders moeten zijn? Bij Athlon kun je rekenen op diensten op maat van de EV-rijder, zodat elektrisch rijden een zorgeloze ervaring wordt.

  Doe je voordeel met Athlon eMobility

  Emissievrije bedrijfsauto's bieden heel wat troeven voor je organisatie, je werknemers en natuurlijk het milieu.

  Minder belastingen
  Elektrische auto's genieten een gunstfiscaliteit. Als werkgever profiteer je van een maximale aftrekbaarheid, een lage CO2-bijdrage en minimale verkeersbelastingen. Als werknemer betaal je minder belastingen op het Voordeel van Alle Aard.
  Lagere Total Cost of Ownership
  Het totale kostenplaatje van een elektrische auto valt vaak gunstiger uit dan dat van een voertuig met traditionele verbrandingsmotor. Het grootste voordeel komt voort uit de fiscaliteit, maar je bespaart ook op energie- en onderhoudskosten.
  Gemotiveerde medewerkers
  Steeds meer werknemers willen overstappen op elektrisch rijden en zo hun steentje bijdragen tot een betere leefomgeving. Door de carpolicy open te stellen voor EV's profileer je je als aantrekkelijke, milieubewuste werkgever.
  Steeds meer keuze
  Het aanbod elektrische voertuigen neemt snel toe, in alle segmenten. Er zijn steeds meer betaalbare modellen, maar ook de premiummerken breiden hun gamma fors uit.
  Meer rijbereik, sneller laden
  De actieradius van elektrische voertuigen is in 5 jaar tijd verdubbeld en zal blijven groeien. De meeste modellen halen tussen 300 en 500 kilometer. Tegelijk gaat ook de laadsnelheid naar omhoog.
  Een ander voertuig wanneer je wil

  Dankzij Athlon Flex kunnen je medewerkers af en toe een ander voertuig ter beschikking hebben. Ideaal dus voor wie stressvrij met de auto op vakantie wil.

  Cafetariaplan en elektrische auto’s? Ja, het kan.

  Elektrische auto’s worden door particuliere kopers vaak als prijzig ervaren. Een cafetariaplan maakt ze toegankelijker. De aankoopprijs wordt immers omgezet in betaalbare maandbedragen, die met bruto loon in plaats van netto inkomen worden betaald. Klinkt interessant? Dat is het ook!

  Evs Parking Lot
  EV charger close up

  Athlon Charge maakt het compleet

  Elektrische auto’s efficiënt opladen: daarin schuilt de grootste e-mobility uitdaging. Het gaat daarbij om een combinatie van laden thuis, op kantoor en onderweg.

  Voor laadinfrastructuur op de parking van de onderneming en bij de medewerker thuis zijn er verschillende mogelijkheden via Athlon Charge. Voor laadbeurten op weg naar of op je bestemming ondersteunen we je met aanvullende diensten, zoals onze laadpassen. Die bieden je toegang tot tienduizenden publieke laadpalen en laadpunten die door organisaties worden opengesteld.

  Wist Je Dat

  In het geval van een slimme wallbox kan de beschikbare stroom optimaal verdeeld worden tussen huishoudtoestellen en de auto, zodat je niet per se je aansluiting moet verzwaren. Ook op kantoor kun je aan slimme load balancing doen. Onze consultants vertellen je er graag meer over.

  Een stappenplan om elektrisch te gaan rijden

  Er komt heel wat kijken bij de overstap naar elektrisch rijden. Welke stappen doorloop je om te vergroenen? Athlon Consulting begeleidt je van a tot z om een succesvolle eMobility implementatie te verzekeren. Een toegewijde consultant, die onafhankelijk werkt van het verkoopteam van Athlon, geeft je stapsgewijs een antwoord op deze vragen: 

  Hoe beheer je de budgetten? Een volledige TCO-scan van je vloot brengt raad.
  Is elektrisch rijden aan de orde? Een enquête onder je medewerkers geeft inzicht.
  Hoe omkader je het gebruik? Samen stemmen we je 'Car & Mobility Policy' af.
  Hoe stuur je de implementatie concreet aan? Een 360°-aanpak zorgt dat je niets over het hoofd ziet.
  Wat doe ik met de bevindingen? Je krijgt van ons een bruikbaar advies op basis van analyses op maat.
  Zijn er nog opportuniteiten? Denk bijvoorbeeld aan het federale mobiliteitsbudget, dat hand in hand gaat met elektrisch rijden.

  Nog meer CO2 vermijden? Fietsen is het antwoord!

  Er zijn heel wat manieren om de koolstofvoetafdruk van je onderneming te verkleinen. Elektrisch rijden kan immers ook met de fiets. Ook daar is Athlon de ideale partner voor dankzij Athlon BikeLease.

  Fietsen is niet alleen gezond voor mens en milieu, het levert ook talrijke fiscale voordelen op. En niet alleen voor bedrijfsautorijders: je kunt elke geïnteresseerde werknemer kostenvoordelig laten genieten van een bedrijfsfiets. We vertellen je er graag meer over.

  Men on bike

  Een ander voertuig wanneer je wil

  Steeds weer komt dezelfde opmerking terug: met een elektrische auto op reis, dat is een hele uitdaging. Liever geen laadstress op vakantie? Via Athlon Flex kun je een deel van je mobiliteitsbudget opzijzetten om tijdelijk over een voertuig met verbrandingsmotor te beschikken. Als dat geen mooie oplossing is!

  Person standing on car
  Young Woman Handshake Closing A Deal

  Meer inspiratie nodig?

  Athlon publiceert regelmatig nieuwe artikels over elektrische mobiliteit. Neem eens een kijkje op onze content hub! Zo ben je steeds mee met de laatste ontwikkelingen en trends. 

  Kunnen we je helpen?

  Hebben jij en je onderneming specifieke noden en wensen? We horen het graag en zorgen ervoor dat jullie samen overal komen. Professioneel en persoonlijk. Vandaag en morgen.

  Samen vooruit

  Wil je meer lezen? Ben je benieuwd naar onze gerelateerde oplossingen en cases of wil je alles ontdekken over wat Athlon voor je kan doen?

  Andere oplossingen

  Young Woman Blond Hair Behind Steering Wheel Athlon FullServiceLease Women calling next to her leasecar Athlon EmployeeLease Athlon VanLease

  Een transparant en persoonlijk advies voor een oplossing op maat, zodat je onderneming en werknemers overal geraken.

  Alle oplossingen

  Gerelateerde uitdagingen

  Charging electric leasecar Duurzaamheid

  Geef je mobiliteit opnieuw vorm en evolueer mee met de nieuwe realiteit.

  Alle uitdagingen