MobilityBudget: Mobiliteitsbudget voor (lease)auto’s en -fietsen

De manier waarop we wonen, werken en bewegen verandert. Om deze reden is het mobiliteitsbudget in het leven geroepen, om onder andere te gebruiken voor (lease)auto’s en fietsen. Daarom adviseert Athlon je hier graag over en reikt je alle nodige tools aan om er een succesverhaal van te maken. 

Mobiliteitsbudget
Mobiliteitsbudget: wat is dat?

  Wat is het mobiliteitsbudget?

  Niet alle medewerkers willen een bedrijfswagen – ook al hebben ze er recht op. Ze willen hun mobiliteit op een duurzame en flexibele manier organiseren, zowel zakelijk als privé. Daartoe werd het federale mobiliteitsbudget in het leven geroepen. 

  Het mobiliteitsbudget biedt een brede waaier van mogelijkheden, maar komt ook met de nodige complexiteit voor werkgevers. Gelukkig kun je op de expertise van Athlon rekenen om het mobiliteitsplan van jouw bedrijf af te stemmen op jouw personeel. Bij Athlon vind je dan ook alle oplossingen onder één dak: van mobiliteitskaart over (lease)bedrijfsauto’s tot leasefietsen.  

  De voordelen voor werknemers én werkgevers 

  • Actueler dan ooit - Het federale mobiliteitsbudget is uitgerijpt tot een interessante formule voor wie mobiliteit ruimer ziet dan enkel maar een bedrijfswagen.  
  • Binden en behouden van (nieuwe) werknemers - Alle vormen van zachte, duurzame mobiliteit zijn fiscaal interessant voor zowel werkgever als werknemer. Wie thuis werkt, kan zelfs een deel van zijn huisvestingskosten met het federale mobiliteitsbudget betalen. 
  • 100% aftrekbaar - Introduceer zachte mobiliteitsoplossingen die 100% aftrekbaar zijn voor jou als werkgever. 
  • Vooraf inzicht in kosten - Ontvang vooraf inzichtelijk wat de werkelijke kosten zullen zijn. 
  Athlon: jouw one-stop-shop voor het mobiliteitsbudget

  Athlon: jouw one-stop-shop voor het mobiliteitsbudget

  Je kunt bij Athlon terecht voor advies en begeleiding tot en met concrete oplossingen. Want een mobiliteitsbeleid opstellen of veranderen; dat doe je niet van vandaag op morgen… Met Athlon aan je zijde worden obstakels omgezet in haalbare uitdagingen.  

  • Integrale aanpak, van analyse tot implementatie
   Athlon is jouw totaalpartner voor het federale mobiliteitsbudget. Je kunt bij ons terecht voor het volledige plaatje.
  • De knowhow van ervaren consultants
   Bij Athlon kun je rekenen op een team van experts die het federale mobiliteitsbudget in al zijn aspecten beheersen. Een specifieke vraag? Athlon helpt je graag verder.

  Het mobiliteitsbudget bepalen in 6 stappen 

  Athlon tekent een roadmap voor jouw bedrijf uit en begeleidt je stap-voor-stap om het mobiliteitsbudget te bepalen: 

  1. Overleg tussen alle stakeholders 
  2. Optekenen van de behoeften/verwachtingen van je werknemers - facultatief 
  3. Budgetberekening: opties, voor- en nadelen 
  4. Strategische beslissingen: voor- en nadelen 
  5. Opstelling van je Mobility Budget Policy 
  6. Interne uitrol en communicatie  

  Mobiliteitsbudget inzetten: welke leaseauto’s of alternatieve oplossingen zijn er?

  Elektrische leaseauto’s 

  Onder de eerste pijler van het federale mobiliteitsbudget mag je als werknemer een milieuvriendelijke auto kiezen. Zeker gecombineerd met andere mobiliteitsvormen, is een elektrisch voertuig absoluut het overwegen waard. Emissievrije bedrijfsauto's bieden heel wat troeven voor je organisatie, je werknemers en natuurlijk het milieu. Doe je voordeel met Athlon eMobility.

  Onze (alternatieve) oplossingen 

  Onder de tweede pijler van het federale mobiliteitsbudget kun je zowat alle kanten uit - letterlijk en figuurlijk. Athlon biedt je 3 interessante oplossingen om deze mobiliteit te 'consumeren':

  Succesvol mobiliteitsadvies door Athlon voor SECO Group: Een case study

  Het federale mobiliteitsbudget is een must voor wie zich als werkgever wil opstellen als employer of choice, maar het is niet evident om te implementeren. SECO Belgium deed een beroep op Athlon consulting en legt in deze video testimonial uit waarom!

  Laat je adviseren

  Maak gebruik van onze expertise en laat onze Athlon-consultants je adviseren over het mobiliteitsbudget. Vul onderstaand formulier in en onze consultants nemen zo spoedig mogelijk contact op. 

  Ontdek de toekomst van Mobiliteit met onze podcastserie

  Duik in de nieuwste trends rond bedrijfswagens en mobiliteit met de Athlon Belgium’s Expert Talks podcastserie. Onze afleveringen bieden essentiële inzichten over de transitie naar elektrisch rijden, de voordelen van het mobiliteitsbudget, en hoe je de kosten van je vloot beheert. Krijg antwoorden op prangende vragen en blijf voorop in de mobiliteitsrevolutie.

  Athlon podcast dame in trein

  Onze oplossingen

  Consulting

  Wij hebben de volgende stap al uitgedacht vóórdat je wist dat die nodig was. Ons team van experts staat voor je klaar om jouw mobiliteitsplan uit te dokteren en stapsgewijs te implementeren.

  MyAthlon

  In deze digitale omgeving krijgen leaserijders toegang tot alle informatie over hun leasewagen en kunnen vlootbeheerders al hun voertuigen beheren: je doet alles hier!

  Terug naar het overzicht

  Samen vooruit

  Wil je meer lezen? Ben je benieuwd naar onze gerelateerde oplossingen en cases of wil je alles ontdekken over wat Athlon voor je kan doen?

  Andere oplossingen

  Young Woman Blond Hair Behind Steering Wheel Athlon FullServiceLease Electric car charger Athlon eMobility Women calling next to her leasecar Athlon EmployeeLease

  Een transparant en persoonlijk advies voor een oplossing op maat, zodat je onderneming en werknemers overal geraken.

  Alle oplossingen

  Gerelateerde uitdagingen

  Business Woman Blond Back Of The Car Working Laptop Kosten en fiscaliteit

  Geef je mobiliteit opnieuw vorm en evolueer mee met de nieuwe realiteit.

  Alle uitdagingen