Podcastserie: Athlon Belgium's Expert Talks

Athlon Belgium’s Expert Talks zoomen in op actuele vragen rondom bedrijfswagens en mobiliteit. Ontdek hieronder waar elke aflevering over gaat en luister direct op Spotify!

Woman In Train

  2023: een kanteljaar voor de bedrijfsauto

  Vanaf 1 juli wordt de verbrandingsmotor fiscaal uitgefaseerd, inclusief de plug-inhybride. Is elektrisch dan een must? Hoe zit het met de bestelwagens? En zijn er alternatieven voor de bedrijfsauto waar zowel werknemers als werkgevers blij van worden?

  Wij merken dat er bij onze klanten nog veel onduidelijkheid en twijfel heerst en laten daarom onze experts aan het woord tijdens de nieuwe podcastserie ‘Athlon Belgium’s Expert Talks.’ Luister naar de podcast Athlon Belgium's Expert Talks via Spotify.

  Aflevering 1: Is niet-elektrisch nog een optie na 1 juli 2023?

  ​In de aflevering ‘Is niet-elektrisch nog een optie na 1 juli 2023' legt Frederik Denies uit wat er juist verandert op 1 juli en wat de impact is op de kosten van de bedrijfsauto. Omdat plug-inhybrides, diesels en benzinewagens fiscaal worden afgestraft, lijkt elektrisch de enige valabele keuze. Maar wat als je daar niet klaar voor bent? Een nauwkeurige TCO-berekening dringt zich op als leidraad, net als een proactieve aanpak van de vlootbeheerder.

  Aflevering 2: Het federale mobiliteitsbudget

  Nu thuiswerken ingeburgerd lijkt en duurzaamheid top of mind is, dringt het federale mobiliteitsbudget zich op als een bijzonder interessant alternatief voor de klassieke bedrijfsauto. Wat de mogelijkheden zijn, waarom Athlon-medewerkers voor dit nieuwe systeem kiezen en wat hun ervaringen zijn, dat hoor je in deze inspirerende podcast.

  Aflevering 3: Athlon experts introduceren je in plug-inhybrides, fiscaliteit, leasing & laden

  Geen zin om lijvige whitepapers te lezen, maar wel nood aan een update rond alles wat je als zaakvoerder of fleetmanager moet weten over bedrijfsmobiliteit anno 2023? Druk dan gewoon op de play-knop! Plug-inhybride of elektrisch? Leasen of kopen? Bedrijfsauto of mobiliteitsbudget? Thuis of op kantoor laden? Het komt allemaal aan bod, net als TCO en kostenbeheer.

  Aflevering 4: Hoe hou je de kosten van je bestelwagen onder controle?

  Ook bij de lichte vrachtvoertuigen zijn er anno 2023 heel wat uitdagingen, zeker wat downtime betreft. Bedrijven overwegen de overstap naar elektrisch, maar stoten tegen financiële en praktische obstakels. Steve Somers legt uit hoe leasing op talrijke vlakken een helpende hand reikt en de kosten onder controle helpt te houden. Het magische woord: TCU ofte Total Cost of Use!

  Nieuws & advies

  Athlon maakt de wereld van mobiliteit begrijpelijk, vertelt je het laatste nieuws en geeft je de beste tips. Lees het nieuws en ons advies.

  Athlon EV duel: Mercedes EQV vs Opel Zafira Life Electric: elektrische minibusjes voor 6, 7, 8 of 9

  Wie emissievrij meer dan vijf (volwassen) personen en hun bagage wil vervoeren, kan niet anders dan naar het segment van de minibusjes kijken. Bij Mercedes-Benz beland je dan bij de onlangs grondig opgefriste EQV, die net zo luxe kan worden aangekleed als de S-Klasse. Opel schuift de eveneens gefacelifte Zafira Life Electric naar voren, die tot wel negen personen kan vervoeren.

  Grote elektrische bestelwagens: deze modellen met groot laadvolume bieden een rijbereik van 300 km en meer

  2024 is het jaar van de doorbraak voor de grote elektrische LCV. Citroën, Opel, Fiat, Mercedes, Nissan, Peugeot, Renault, Toyota, VW: allemaal lanceren ze nieuwe of grondig vernieuwde modellen. Nooit eerder waren de elektrische aandrijving en de batterijen zo performant. Zo is een actieradius van 300 en zelfs 400 km geen uitzondering meer. Door een optimale integratie van de accu blijft ook het laadvolume behouden. Wat vandaag beschikbaar is op de markt, ontdek je in dit overzicht.

  eMobility
  LCV

  Afleiding tijdens het rijden: 4 tips om je veiligheid te verhogen

  Een telefoontje plegen, even snel je berichten checken, je bestemming ingeven, een of andere voertuiginstelling regelen… Het lijkt onschuldig om je aandacht enkele seconden niet op de weg voor je te richten, maar afleiding aan het stuur kan tot erg gevaarlijke situaties leiden. 25% van alle verkeersongevallen is toe te schrijven aan afleiding. Athlon geeft je vier tips om je hoofd bij de weg te houden en onnodige risico’s te vermijden.

  road safety