Podcastserie: Athlon Belgium's Expert Talks

Athlon Belgium’s Expert Talks zoomen in op actuele vragen rondom bedrijfswagens en mobiliteit. Ontdek hieronder waar elke aflevering over gaat en luister direct op Spotify!

Woman In Train

  2023: een kanteljaar voor de bedrijfsauto

  Vanaf 1 juli wordt de verbrandingsmotor fiscaal uitgefaseerd, inclusief de plug-inhybride. Is elektrisch dan een must? Hoe zit het met de bestelwagens? En zijn er alternatieven voor de bedrijfsauto waar zowel werknemers als werkgevers blij van worden?

  Wij merken dat er bij onze klanten nog veel onduidelijkheid en twijfel heerst en laten daarom onze experts aan het woord tijdens de nieuwe podcastserie ‘Athlon Belgium’s Expert Talks.’ Luister naar de podcast Athlon Belgium's Expert Talks via Spotify.

  Aflevering 1: Is niet-elektrisch nog een optie na 1 juli 2023?

  ​In de aflevering ‘Is niet-elektrisch nog een optie na 1 juli 2023' legt Frederik Denies uit wat er juist verandert op 1 juli en wat de impact is op de kosten van de bedrijfsauto. Omdat plug-inhybrides, diesels en benzinewagens fiscaal worden afgestraft, lijkt elektrisch de enige valabele keuze. Maar wat als je daar niet klaar voor bent? Een nauwkeurige TCO-berekening dringt zich op als leidraad, net als een proactieve aanpak van de vlootbeheerder.

  Electric car charger

  Aflevering 2: Het federale mobiliteitsbudget

  Nu thuiswerken ingeburgerd lijkt en duurzaamheid top of mind is, dringt het federale mobiliteitsbudget zich op als een bijzonder interessant alternatief voor de klassieke bedrijfsauto. Wat de mogelijkheden zijn, waarom Athlon-medewerkers voor dit nieuwe systeem kiezen en wat hun ervaringen zijn, dat hoor je in deze inspirerende podcast.

  Aflevering 3: Athlon experts introduceren je in plug-inhybrides, fiscaliteit, leasing & laden

  Geen zin om lijvige whitepapers te lezen, maar wel nood aan een update rond alles wat je als zaakvoerder of fleetmanager moet weten over bedrijfsmobiliteit anno 2023? Druk dan gewoon op de play-knop! Plug-inhybride of elektrisch? Leasen of kopen? Bedrijfsauto of mobiliteitsbudget? Thuis of op kantoor laden? Het komt allemaal aan bod, net als TCO en kostenbeheer.

  Toyota

  Aflevering 4: Hoe hou je de kosten van je bestelwagen onder controle?

  Ook bij de lichte vrachtvoertuigen zijn er anno 2023 heel wat uitdagingen, zeker wat downtime betreft. Bedrijven overwegen de overstap naar elektrisch, maar stoten tegen financiële en praktische obstakels. Steve Somers legt uit hoe leasing op talrijke vlakken een helpende hand reikt en de kosten onder controle helpt te houden. Het magische woord: TCU ofte Total Cost of Use!

  Bestelwagens

  Nieuws & advies

  Athlon maakt de wereld van mobiliteit begrijpelijk, vertelt je het laatste nieuws en geeft je de beste tips. Lees het nieuws en ons advies.

  Duel BYD Dolphin vs Opel Corsa Electric

  Opel heeft zijn huis-tuin-en-keukenmodel Corsa opgefrist, digitaal geoptimaliseerd en van een grotere batterij voorzien. Hij wordt gechallenged door de gloednieuwe Dolphin van het Chinese BYD, die onder zijn bijzondere uiterlijk heel wat troeven verbergt.  

  Lees meer
  car preview

  Duel Mini Cooper E vs Peugeot e-208 MY2024

  De elektrische Mini van de eerste generatie had één groot gebrek, namelijk onvoldoende rijbereik. Dat zet de tweede generatie helemaal recht, zodat hij zich kan meten met een andere sportieve stadsauto met verbeterde actieradius: de vernieuwde Peugeot e-208. 

  Lees meer
  car preview

  Duel Citroën C3 vs Fiat 500e

  Elektrische stadsauto’s met een aanvaardbaar prijskaartje én een redelijk rijbereik, die zijn dun gezaaid. De zonet gelanceerde Citroën C3 is dan ook een welkome nieuwkomer in het segment waarin de Fiat 500e tot nog toe de scepter zwaaide.  

  Lees meer
  car preview