Terug naar overzicht

Federaal mobiliteitsbudget met Athlon Consulting: een succesverhaal met SECO Group

In een wereld waarin EGS-criteria, duurzaamheid en werknemerstevredenheid prioritair zijn, kan het federale mobiliteitsbudget een grote troef zijn. Het implementeren is echter geen sinecure. SECO Belgium deed een beroep op Athlon Consulting en legt in deze testimonial uit waarom!

  Bekijk video

  Bedrijfswagen of mobiliteitsbudget

  SECO Group, bekend om hun rol als onafhankelijke technische dienstverlener in de bouwsector, stond voor een uitdaging. Traditioneel leunden ze op bedrijfswagens voor het bezoeken van bouwplaatsen, maar de tijden veranderen. Tristan Mees, Fleet and Mobility Manager bij SECO, bespreekt de behoefte aan meer veelzijdige mobiliteitsoplossingen.

  Mobiliteitsbudget: troef voor EGS

  Cécile Liénard, Senior Product Manager bij Athlon, legt uit dat het opzetten van een mobiliteitsbudget een uitgebreid bedrijfsproject is. Het gaat niet alleen om het nakomen van regelgeving; het draagt bij aan de status van een bedrijf als aantrekkelijke werkgever en speelt een cruciale rol in het voldoen aan ESG-criteria.

  Berekening en uitwerking mobiliteitsbudget

  Tristan benadrukt het belang van het als werkgever anticiperen op mobiliteitstendensen en beperkingen. Het doel is om werknemers te faciliteren en te ontzorgen. De complexiteit van deze materie, vastgelegd in federale wetgeving, maakte de begeleiding door Athlon essentieel.

  Implementatie mobiliteitsbudget in stappen

  Philippe Fouyn, Strategic Consulting Manager, legt uit hoe het complete pakket werd uitgewerkt bij SECO inclusief:

  1. De berekening van de TCO (total cost of ownership) budgetten
  2. De begeleiding of het helpen in de strategische vragen 
  3. Het schrijven van de mobiliteitspolicy 
  4. De communicatie naar de board en het personeel 

  SECO’s ervaring met Athlon 

  Tristan Mees: “Het proces is heel gestructureerd gelopen aan de ene kant, aan de andere kant ook heel persoonlijk en heel los. In die zin dat je voor elke vraag terechtkan. Je hebt een persoonlijke aanpak, je hebt de consultants die met ons samenwerken. Dat waren er 2 voor ons. Dat traject is heel persoonlijk. Je hebt echt het gevoel dat het speciaal voor jou uitgewerkt wordt, dat is voor ons echt wel een grote meerwaarde geweest.”

  Athlon: getting you there! 

  Deze samenwerking met SECO Group is een perfect voorbeeld van hoe wij bij Athlon onze expertise inzetten om organisaties te helpen met hun mobiliteitsuitdagingen. Onze aanpak, die zowel gestructureerd als persoonlijk is, zorgt ervoor dat elke klant zich uniek ondersteund voelt.

  Benieuwd hoe wij ook uw organisatie kunnen helpen met mobiliteitsmanagement? Lees hier meer over onze consulting service of neem contact op voor advies op maat.