Terug naar overzicht

Fiets leasen via je werkgever? Kies voor Athlon BikeLease

Athlon rolt de rode loper uit voor de bedrijfsfiets met de all-in BikeLease-formule. Zo geniet je niet alleen van sterke fiscale voordelen, maar kun je ook rekenen op een volledige ontzorging. Bovendien staat Athlon BikeLease los van de bedrijfsauto. Iedere werknemer komt dus in aanmerking voor deze aantrekkelijke formule, die een mooie e-bike binnen ieders handbereik brengt.

De bedrijfsfiets

  Inderdaad, je mag de term ‘fiets’ erg breed interpreteren. Het gaat om gewone fietsen, maar ook over e-bikes en zelfs pedelecs. Die zijn doorgaans een flink stuk duurder in aankoop, maar Athlon BikeLease vertaalt ze in een betaalbaar maandbedrag. Op het einde van het contract kunnen de medewerkers van je bedrijf hun fiets voor €50 overkopen. 

  Fiets leasen met een full-service contract

  Athlon BikeLease neemt de vorm aan van een financiële leasing met een vaste aankoopoptie van  € 50, ongeacht het type fiets of de looptijd. Die varieert van 36 tot 60 maanden. Het is echter veel meer dan louter een manier om de fiets te financieren. Er zijn immers heel wat diensten inbegrepen:

  • Verzekering – De bedrijfsfiets is omnium verzekerd (speed pedelecs ook in burgerlijke aansprakelijkheid) zolang het contract loopt.
  • Onderhoud – Je bedrijfsfietsen krijgen twee keer per jaar een opknapbeurt op een Ctec Point naar keuze.
  • Pechverhelping – Een lekke band onderweg? Een technisch probleem dat verder fietsen onmogelijk maakt? Je kunt rekenen op Ctec Assistance. Als de fiets niet ter plaatse gerepareerd kan worden, dan krijg je een lift naar huis.

  Fietsleasing via werkgever

  Je kunt Athlon BikeLease als werkgever binnen drie interessante fiscale kaders aanbieden:

  1. De bedrijfsfiets in combinatie met een bedrijfswagen. Het voordeel van alle aard verhoogt niet zolang de fiets ook voor woon-werkverkeer wordt gebruikt. Wie kiest voor een kleinere bedrijfswagen en een bedrijfsfiets binnen hetzelfde budget betaalt mogelijk zelfs een lager voordeel van alle aard op de auto. 
  2. De bedrijfsfiets binnen het mobiliteitsbudget De bedrijfsfiets kan een onderdeel zijn van pijler 2 (alternatieve en duurzame vervoersmiddelen) van het mobiliteitsbudget, waarop de werknemer geen voordeel van alle aard betaalt. De werkgever betaalt bovendien geen RSZ-bijdrage op dit gedeelte, terwijl de fiscale aftrekbaarheid van de uitgaven steeds 100% bedraagt.
  3. De bedrijfsfiets binnen het cafetariaplan. Een beperkte loonmassa, bijvoorbeeld een deel van het brutoloon of de eindejaarspremie, kan omgezet worden in voordelen, die de werknemer zelf mag kiezen. Denk hierbij aan extra vakantiedagen, pensioensparen of dus een bedrijfsfiets.

  Een klant die alvast heeft ingetekend op Athlon BikeLease is Bank J.Van Breda & C°. “We staan voor duurzame oplossingen en dit zowel naar onze klanten toe als naar onze medewerkers. We introduceerden enkele jaren geleden Athlon BikeLease om collega’s de mogelijkheid te geven naast hun bedrijfswagen ook voor de fiets als alternatieve mobiliteitsoplossing te kiezen. Athlon speelde handig in op onze vraag en vandaag merken we dat de trend naar meer fietsen nog blijft toenemen”, zegt Griet De Ranter, HR Business Partner bij de bank.

  Meer weten over de voordelen van Athlon BikeLease?

  Neem contact op met Athlon. Samen fietsen we naar een groene en fiscaal interessante mobiliteit! 

   

  Hou de vinger aan de pols in mobiliteitsland

  Abonneer je gratis en ontvang de Mobility Reporter meteen in jouw mailbox.
  Schrijf gratis in  Gerelateerde artikelen

  Athlon EV duel: Mercedes EQV vs Opel Zafira Life Electric: elektrische minibusjes voor 6, 7, 8 of 9

  14-05-2024

  Wie emissievrij meer dan vijf (volwassen) personen en hun bagage wil vervoeren, kan niet anders dan naar het segment van de minibusjes kijken. Bij Mercedes-Benz beland je dan bij de onlangs grondig opgefriste EQV, die net zo luxe kan worden aangekleed als de S-Klasse. Opel schuift de eveneens gefacelifte Zafira Life Electric naar voren, die tot wel negen personen kan vervoeren.

  Lees meer

  Grote elektrische bestelwagens: deze modellen met groot laadvolume bieden een rijbereik van 300 km en meer

  16-04-2024

  2024 is het jaar van de doorbraak voor de grote elektrische LCV. Citroën, Opel, Fiat, Mercedes, Nissan, Peugeot, Renault, Toyota, VW: allemaal lanceren ze nieuwe of grondig vernieuwde modellen. Nooit eerder waren de elektrische aandrijving en de batterijen zo performant. Zo is een actieradius van 300 en zelfs 400 km geen uitzondering meer. Door een optimale integratie van de accu blijft ook het laadvolume behouden. Wat vandaag beschikbaar is op de markt, ontdek je in dit overzicht.

  Lees meer

  Afleiding tijdens het rijden: 4 tips om je veiligheid te verhogen

  15-04-2024

  Een telefoontje plegen, even snel je berichten checken, je bestemming ingeven, een of andere voertuiginstelling regelen… Het lijkt onschuldig om je aandacht enkele seconden niet op de weg voor je te richten, maar afleiding aan het stuur kan tot erg gevaarlijke situaties leiden. 25% van alle verkeersongevallen is toe te schrijven aan afleiding. Athlon geeft je vier tips om je hoofd bij de weg te houden en onnodige risico’s te vermijden.

  Lees meer