Athlon BikeLease in de praktijk ontzorging van a tot z

  vrijdag 19 maart 2021

  Alle voordelen en diensten van een full-service leasecontract, maar dan op maat van de fiets: dat is wat Athlon aanbiedt met BikeLease. Het kan daarbij rekenen op de professionele steun van Ctec Mobility Solutions. Dat stelt niet alleen een performant online platform ter beschikking, maar gaat ook prat op een nationaal netwerk van ruim 500 onafhankelijke fietshandels.

  Athlon BikeLease in de praktijk ontzorging van a tot z

  Waar je ook woont, er is altijd een fietsenwinkel in de buurt die aangesloten is bij het Ctec-netwerk. Van advies bij de keuze van de fiets over het opmaken van een offerte tot de bestelling, van de aflevering over het onderhoud tot de eventuele herstelling: de Ctec Points zorgen ervoor. Het is het resultaat van een globale ontzorgingsvisie, die CEO Michel Lagasse met passie uitdraagt.

  Michel, hoe gaat Athlon BikeLease concreet in zijn werk?

  Het is een product dat we samen met Athlon op maat hebben ontwikkeld en het de klant bijzonder eenvoudig maakt. In functie van je budget kun je je keuze maken uit het ruime fietsassortiment van het Ctec Point bij jou in de buurt. Als je je ideale fiets hebt gevonden, doe je een offerteaanvraag. Eenmaal goedgekeurd, wordt je fiets besteld. Vanaf dan houdt Ctec de levertermijn voor jou in het oog. En na enige wachttijd is het dan zover: je mag je fiets ophalen. Je krijgt de nodige uitleg, ontvangt een verzekeringsbewijs en daar ga je!

  Hoe zit het met onderhoud en met pechverhelping?

  Eén keer per jaar krijg je een digitale voucher voor twee onderhouden. Daarmee kun je bij het Ctec Point de nodige servicewerken laten uitvoeren. Mocht je onderweg geïmmobiliseerd geraken, bijvoorbeeld door een lekke band, dan kun je Ctec Assistance bellen. Een technicus komt ter plaatse om het euvel te verhelpen. Lukt dat niet, dan brengt hij jou en je fiets naar waar jij dat wil – het Ctec Point van jouw keuze, je werk, terug naar huis,…

  Wat zijn de voordelen van Athlon BikeLease en een partner als Ctec?

  We zijn experts ter zake met jarenlange ervaring. Je vindt bij ons ruim 200 kwaliteitsmerken, die elk tientallen modellen hebben. Goed advies is dan ook belangrijk en dat is wat onze Ctec Point-specialisten de Athlon-fietser aanreiken. BikeLease brengt door het lage maandbedrag ook fietsen binnen bereik die je anders allicht niet zou kopen. Je betaalt ze bovendien met brutoloon in plaats van nettoloon. Je fiets is overigens verzekerd tegen diefstal. Last but not least: alles wordt van a tot z gemanaged en opgevolgd via ons online platform – een serieuze troef in het hele BikeLease-gebeuren voor de werknemer, de werkgever en het Ctec Point.

  Welk advies zou je geven aan de ‘BikeLeaser-in-spe’?

  Kies een fiets op jouw maat. Let daarbij op de juiste kader- en wielgrootte zodat je perfect op je fiets zit en nek- of rugpijn vermijdt. Neem ook een model dat past bij je doorsnee gebruik. Als je een ‘city commuter’ bent en slechts sporadisch gaat fietsen in de bossen, moet je geen mountainbike nemen, bijvoorbeeld. Koop ook geen te grote batterij, want dat is weggegooid geld. En tot slot: bestel op tijd, want door de gigantische vraag enerzijds en toeleveringsproblemen bij de fabrikanten anderzijds kunnen de wachttijden oplopen.

  Meer weten over de voordelen van Athlon BikeLease?

  Neem contact op met Athlon. Samen fietsen we naar een groene en fiscaal interessante mobiliteit! 

   

  Hou de vinger aan de pols in mobiliteitsland

  Abonneer je gratis en ontvang de Mobility Reporter meteen in jouw mailbox.
  Schrijf gratis in