Terug naar overzicht

Het mobiliteitsplan waarmee Werfen Benelux plankgas vooruitgaat

Werfen Benelux specialiseert zich in innovatieve diagnostiek voor de patiëntenzorg. Hun tagline: powering patient care, hebben ze dus niet gestolen. Werfen wil nu diezelfde kracht en energie overbrengen naar hun nieuwe mobiliteitsplan. Daarvoor zochten zij de ideale copiloot - en die vonden ze in Athlon Consulting.

  Elektrisch rijden: het goede voorbeeld

  Toen General Manager Benelux Jakob Lepercq startte bij Werfen Benelux, gaf hij meteen het goede voorbeeld door te kiezen voor een EV (electric vehicle). Veel van de collega’s keken afwachtend naar deze gedurfde keuze. Wat is de TCO (of Total Cost of Ownership) van deze investering? En is nieuwer altijd beter?

  In dit geval duidelijk wel. Van voorziene of onvoorziene problemen was geen sprake. Integendeel. “Pendelen van Gent naar Breda verloopt altijd van een leien dakje.” Jakob overbrugt nog steeds dagelijks met plezier de woon-werkafstand met zijn Mercedes-Benz EQC.

  100% elektrische vloot

  Een groen alternatief voor één medewerker is een mooi begin, maar dit was niet het einddoel voor Werfen Benelux. “Duurzaamheid en innovatie zijn onze absolute streefdoelen. En daar hoort ook een innovatief mobiliteitsplan bij." Dat plan is ambitieus. “Wij gaan voor 100% EV-beleid in Benelux. Dat is een uitdaging, want we hebben geen voltijdse fleet manager en ons mobiliteitsplan was verouderd.”

  Werfen Benelux stond er gelukkig niet alleen voor in deze groene race. Met Athlon Consulting kon een foutloos parcours afgelegd worden. In dit traject werden problemen rond autofiscaliteit en flexibel leasen grondig aangepakt. In amper zes maanden hielp Athlon Consulting de Belgische tak van Werfen van start naar finish.

  Medewerkers overtuigen van elektrisch

  Dat begon met een transparant en up-to-date mobiliteitsplan, dat de realiteit van de autofiscaliteit en EV’s kan opvangen en de hele digitale werkwijze faciliteert. Een grote troef van dit gedragen plan? Het faciliteren van de hele digitale werkwijze.

  Maar Athlon vergeet ook nooit de mens achter het stuur. En ook Jakob deelt die overtuiging. “Ik wilde geen mobiliteitsplan dat enkel werkte voor mij. Athlon wist iedereen te overtuigen van dit toekomstgerichte plan.”

  Zelfs de meest sceptische collega’s werden fan op de ‘EV Connecting Day’ die Athlon zelf organiseerde in hun eigen kantoren. Athlon Consulting tackelde daar geduldig alle vragen rond EV’s, TCO en autofiscaliteit en verwijderde vakkundig alle mentale hinderpalen.

  Het resultaat? Enthousiaste medewerkers, een doordachte car policy en een gedragen mobiliteitsplan. Zo rijdt de Belgische tak van Werfen Benelux met een gerust hart de toekomst in.

  Flexibiliteit in mobiliteit

  “We hebben de smaak van succes te pakken. En dat smaakt naar meer.” In België blijft Werfen Benelux rekenen op Athlon Car Lease voor het up-to-date houden van hun carpolicy met fiscale veranderingen. Maar ook nieuwe initiatieven liggen in het verschiet."


  “Denk maar aan slimme laadtechnologieën en andere mobiliteitsoplossingen zoals het federale mobiliteitsbudget. Daarnaast gaan we na of we ook kunnen inzetten op Athlon Flex.” Niet elke medewerker heeft namelijk een auto. Athlon zorgt met deze toekomstige flexibele leasingformule dat iedereen toch mobiel blijft."

   

   

  Duurzaamheid is de toekomst

  Wat ligt nog op het pad van Werfen Benelux na deze eerste succesvolle samenwerking met Athlon? “Wat ons betreft stopt het hier niet. De innovatie van Werfen gaat immers verder dan de Belgische landgrenzen. De volgende stop? Dat is de rest van de wereld.”

  Benieuwd hoe jouw organisatie net zoals Werfen ongeremd de toekomst inrijdt? Contacteer onze consultants voor een roadmap op maat.

   

  Wat ligt nog op het pad van Werfen Benelux na deze eerste succesvolle samenwerking met Athlon? “Wat ons betreft stopt het hier niet." De innovatie van Werfen gaat immers verder dan de Belgische landgrenzen. “De volgende stop? Dat is de rest van de wereld.”

  Benieuwd hoe jouw organisatie net zoals Werfen ongeremd de toekomst inrijdt? Contacteer onze consultants voor een roadmap op maat.

  Gerelateerde artikelen

  Athlon EV duel: Mercedes EQV vs Opel Zafira Life Electric: elektrische minibusjes voor 6, 7, 8 of 9

  14-05-2024

  Wie emissievrij meer dan vijf (volwassen) personen en hun bagage wil vervoeren, kan niet anders dan naar het segment van de minibusjes kijken. Bij Mercedes-Benz beland je dan bij de onlangs grondig opgefriste EQV, die net zo luxe kan worden aangekleed als de S-Klasse. Opel schuift de eveneens gefacelifte Zafira Life Electric naar voren, die tot wel negen personen kan vervoeren.

  Lees meer

  Grote elektrische bestelwagens: deze modellen met groot laadvolume bieden een rijbereik van 300 km en meer

  16-04-2024

  2024 is het jaar van de doorbraak voor de grote elektrische LCV. Citroën, Opel, Fiat, Mercedes, Nissan, Peugeot, Renault, Toyota, VW: allemaal lanceren ze nieuwe of grondig vernieuwde modellen. Nooit eerder waren de elektrische aandrijving en de batterijen zo performant. Zo is een actieradius van 300 en zelfs 400 km geen uitzondering meer. Door een optimale integratie van de accu blijft ook het laadvolume behouden. Wat vandaag beschikbaar is op de markt, ontdek je in dit overzicht.

  Lees meer

  Afleiding tijdens het rijden: 4 tips om je veiligheid te verhogen

  15-04-2024

  Een telefoontje plegen, even snel je berichten checken, je bestemming ingeven, een of andere voertuiginstelling regelen… Het lijkt onschuldig om je aandacht enkele seconden niet op de weg voor je te richten, maar afleiding aan het stuur kan tot erg gevaarlijke situaties leiden. 25% van alle verkeersongevallen is toe te schrijven aan afleiding. Athlon geeft je vier tips om je hoofd bij de weg te houden en onnodige risico’s te vermijden.

  Lees meer