SPIE Belgium leaset eerste Mercedes eVito in België

  dinsdag 1 oktober 2019

  Eind september leverde Athlon voor het eerst een Mercedes eVito af als leasewagen. De elektrische bestelwagen krijgt een prominente plaats in de stadsverplaatsingen van multitechnische dienstverlener SPIE Belgium.

  SPIE Belgium leaset eerste Mercedes eVito in België

  SPIE Belgium levert multitechnische diensten op het vlak van energie en communicatie. Het bedrijf installeert onder meer laadunits voor elektrische auto’s. Samen met Athlon wil Spie de transitie naar elektrische lease- en bedrijfswa-gens stimuleren.

   “Een deel van onze 1.850 werknemers leggen regelmatig korte afstanden af. Verspreid over België en Luxemburg beschikken we over zeventien vestigingen en 1.150 bedrijfswagens, waarvan de helft bestelwagens,” zegt Marc De Man, fleet manager bij SPIE Belgium (foto links). “Onze dienstverlening steunt op nabijheid en flexibiliteit. Duurzame elektrische bestelwagens passen perfect in die visie.. Op termijn willen we onze vloot verder vergroenen met diverse elektrische wagens, hybrides en wagens op CNG, al naargelang de specifieke gebruikersprofielen.”

  Het perfecte profiel

  De Mercedes eVito is de eerste volwaardige elektrische bestelwagen in het midsize segment, met een laadvermogen van 1.000 kilo en een laadvolume van 6 kubieke meter. Het batterijpakket van de Duitse pionier heeft een capaciteit van 41 kWh en kan daarmee een actieradius van 150 kilometer verzekeren. De eVito is dus niet bedoeld voor lange ritten op de snelweg, maar in druk stadsverkeer voelt hij zich als een vis in het water.

  “Het profiel van de eVito sluit perfect aan bij het gebruik dat SPIE beoogt: korte afstanden in het stadscentrum”, zegt Steve Somers, Van Specialist bij Athlon (foto rechts). “De bestelwagen zal vooral gebruikt worden door de business unit Infrastructure, die actief is in projecten rond transport- en smart city-infrastructuur.”

  Athlon is sinds 2008 actief op het gebied van elektrisch vervoer. Via het E-Mobility-programma biedt het leasingbedrijf een waaier aan elektrische mobiliteitsoplossingen aan, van elektrische wagens tot e-bikes en motoren.

   

  Hou de vinger aan de pols in mobiliteitsland

  Abonneer je gratis en ontvang de Mobility Reporter meteen in jouw mailbox.

  Schrijf gratis in