Terug naar overzicht

Je wagenpark laten beheren door een leasingmaatschappij?

Zelf een wagenpark beheren is geen sinecure. Overeenkomsten onderhandelen, prijsafspraken maken en servicedeals sluiten: het verslindt allemaal kostbare tijd. Daarnaast ben je misschien ook verantwoordelijk voor de interne rapportage van de maandelijkse leasekosten, de koppeling aan het salaris van de werknemers, enzovoort. Zeker als je moet samenwerken met meerdere leasepartijen lijk je wel een in-house klantenservice te worden voor collega’s die met een bedrijfswagen rijden. Maar het hoeft zo niet te zijn...

autofiscaliteit

  Vier grote voordelen van uitbesteding

  Al vanaf twee bedrijfswagens is het interessant om een eigen carpolicy op te stellen. Hierin kun je de rechten en plichten van werkgever en werknemer samen met je leasingpartner vastleggen. Eens dit document zijn definitieve vorm heeft, kan de leasingmaatschappij jouw autoregeling in praktijk brengen. Maar wist je dat je ook het dagelijkse beheer van je wagenpark in handen kan geven van je leasingpartner? Dat heeft vier belangrijke voordelen.

  1. Je wint tijd

  Met de juiste leasingpartner aan je zijde kun je een groot stuk van die taak in het volste vertrouwen uit handen geven. Doordat de leasingmaatschappij het beheer en de administratie van het inschrijvingsbewijs, de nummerplaat en de verzekering op zich neemt, bespaar je jezelf heel wat moeite en tijd. Tijd die je beter kunt investeren in de corebusiness van jouw zaak.

  2. Je sluit betere deals

  Ben je je wagenpark aan het uitbreiden? Dan loont het om een duidelijk merkenbeleid te voeren. Jouw leasingpartner brengt eenheid in automerk, onderhoud, banden, verzekeringen en tankkaarten. Zo kan hij bij elke leverancier condities negotiëren die jou als bedrijf heel wat voordelen opleveren.

  3. Je geniet van flexibiliteit

  Ondernemingen zijn er in alle soorten en maten. Dat vraagt om een gepersonaliseerde aanpak. Spreek met je leasingmaatschappij af welke dienstverlening je van hen verwacht. Zij zoeken samen met jou naar de opstelling die het best bij jouw actuele noden aansluit. Groeit je bedrijf of slaat het een nieuwe richting in? Een solide leasingpartner evolueert met je mee. Zeker bij de introductie van het mobiliteitsbudget kan je leasingpartner een grote toegevoegde waarde bieden.

  4. Je bespaart geld

  Op het eerste gezicht lijken de kosten van een bedrijfswagen of een bedrijfsvloot aanzienlijk. Maar samenwerken met een leasingpartner die met je meedenkt, levert op langere termijn een tastbare kostendaling op. Bovendien zal de kwaliteit van je wagenpark er gaandeweg sterk op vooruit gaan.

  Blijf up-to-date over autoleasing en mobiliteit

  De fiscale regels rond bedrijfswagens en leasing zijn continu in beweging.
  Door je in te schrijven op onze nieuwsbrief, ben je steeds helemaal mee!
  Schrijf gratis in