Terug naar overzicht

EV Vooruitblik - MG 4, alternatief voor de VW ID.3 en Nissan Leaf

Het C-segment wordt verrijkt met een vijfdeurswagen met strakke lijnen, de MG 4. De in China gebouwde elektrische auto combineert geavanceerde technologie met lage prijzen.

    Hij staat op het gloednieuwe, schaalbare MSP-platform dat speciaal voor elektrische auto’s werd ontwikkeld door MG’s moederhuis SAIC. Er zijn drie versies voorzien, die allemaal op de achterwielen worden aangedreven. De Standard heeft een vermogen van 120 kW en 51 kWh aan accucapaciteit, waarmee hij volgens de WLTP-cyclus 350 kilometer ver geraakt. Snelladen kan aan 117 kW, waarmee de batterij in 40 minuten van 10 tot 80% gevuld kan worden.

    Hoger in het gamma vinden we de Comfort en Luxury, die beide een accu hebben van 64 kWh en over 150 kW aan aandrijfkracht beschikken. De actieradius bedraagt 435 à 450 kilometer naargelang van de uitvoering. Dankzij het iets hogere snellaadvermogen van 135 kW win je zo’n 300 kilometer aan rijbereik in 32 minuten.

    Met de vehicle-to-load-functie kan de MG 4 zelfs elektrische apparaten van stroom voorzien. Handig als je in the middle of nowhere een feestje wil bouwen of bij een stroompanne thuis. De batterij is overigens slechts 110 mm hoog, zodat de hoofdruimte ook voor grote mensen moet volstaan. De 2,7 meter lange wielbasis belooft dan weer veel beenruimte. De koffer biedt in standaardconfiguratie 350 liter inhoud, met de achterbank plat wordt dat maximaal 1.165 liter?