EV Vooruitblik - Nieuwe Range Rover ook als plug-inhybride én volledig elektrisch

  donderdag 4 november 2021

  Land Rover vernieuwt zijn vlaggenschip, de “grote” Range Rover, de luxe-SUV van wie rijk en beroemd is en alleen met het beste genoegen neemt. Naast de klassieke diesel- en benzinevarianten biedt het Britse merk ook twee fiscaal aantrekkelijke plug-inhybrides aan. Als klap op de vuurpijl volgt in 2024 ook een zuiver elektrische variant.

  Range Rover

  De nieuwe Range Rover laat weinig twijfel bestaan over zijn positionering. Dit is een auto uit de absolute topklasse, een SUV  voor wie alleen genoegen neemt met het hoogste niveau van comfort en luxe. De nieuweling voelt vertrouwd aan maar ziet er vooral achteraan anders uit, met smalle led-achterlichten rond de tweedelige achterklep.

  Naast talloze technologische vernieuwingen, waaronder de vierwielsturing die voor meer stabiliteit bij hoge snelheden en een voor een dergelijke auto kleine draaicirkel van 11 meter zorgt, is het vooral de komst van twee plug-inhybride versies en van een elektrische variant die voor enthousiasme zorgt bij wie zijn Range Rover “op de zaak” aanschaft.

  Twee plug-inhybrides

  De Range is verkrijgbaar met klassieke verbrandingsmotoren met 48 volt-mild hybridtechnologie op diesel (D250, D300 en D350) of benzine (P400, P530), waarbij het getal achter de initiaal het motorvermogen aangeeft. Vanaf 2022 mogen we twee PHEV-aandrijvingen verwachten, P440e en P510e genaamd, met minder dan 30 g/km aan CO2-uitstoot.

  Het persbericht van Land Rover geeft nog niet al te veel informatie vrij over de PHEV-varianten, maar weet wel te melden dat die plug-ins de zescilinder-in-lijn Ingenium-benzinemotor combineren met een erg grote lithium-ionbatterij van niet minder dan 38,2 kWh (waarvan 31,8 bruikbaar) en een 105 kW sterke elektromotor. We mogen er dus van op aan dat de Belgische fiscus ze als “echte” plug-inhybrides beschouwt, met alle fiscale voordelen vandien.

  Krachtcentrale

  De krachtigste plug-in-variant, de P510e, accelereert zo in 5,6 seconden van 0 naar 100 km/h. Op meer informatie over die interessante PHEV-varianten is het nog even wachten, maar het zullen ongetwijfeld die twee versies zijn die bij CEO’s en goed in de slappe was zittende ondernemers het populairst zullen zijn, als ze professioneel aangeschaft worden, door hun optimale fiscale aftrekbaarheid en interessante voordeel van alle aard.

  Vanaf 2024 volgt een volledig elektrische variant, waarover nog geen details werden vrijgegeven.

  Plaats voor vier tot zeven

  De Range Rover is verkrijgbaar met de Standard Wheelbase (SWB) en de extra lange Long Wheelbase (LWB) en kan over vier, vijf of zeven zitplaatsen beschikken, waarbij ook twee volwassen inzittenden op de derde rij van de lange versie voldoende been- en hoofdruimte hebben, stelt Land Rover. De deuren zijn elektrisch bekrachtigd, hebben een geïntegreerde gevarendetectie en antiklembeveiliging en een soft close-functie en kunnen ook via het infotainmentsysteem geopend of gesloten worden.

  Stilte aan boord

  Door de Noise Cancelling-functie van het Meridian-audiosysteem van 1.600 watt is de nieuwe Range Rover binnenin uitzonderlijk stil. Dat systeem controleert de trillingen van de wielen en de geluiden van de banden en de motor die in het interieur doordringen en genereert een annuleringssignaal dat via de 35 luidsprekers wordt afgespeeld.

  Rang Rover

  Meer weten over elektrisch rijden? 

  Athlon eMobility maakt je wegwijs